Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cherokee Dinner: Poyha

November 7 @ 5:00 PM - 6:00 PM

English: Sometimes called “Native American meatloaf,” poyha is only similar to meatloaf in its shape. Traditionally made with venison, deer was a staple food source that also provided Native Americans with clothing and tools such as arrowheads and knives made from deer antlers. Bison and wild turkey were also traditional ground meats in this cornmeal and meat dish along with fruit or berries. Squash, kale and apples are also on tonight’s menu and were staples of this land’s indigenous people.

Spanish: A veces llamado “pastel de carne de los nativos americanos”, el poyha solo es similar al pastel de carne en su forma. Tradicionalmente hecho con venado, el venado era una fuente de alimento básico que también proporcionaba a los nativos americanos ropa y herramientas como puntas de flecha y cuchillos hechos con astas de venado. El bisonte y el pavo salvaje también eran carnes molidas tradicionales en este plato de carne y harina de maíz junto con frutas o bayas. La calabaza, la col rizada y las manzanas también están en el menú de esta noche y fueron alimentos básicos de los indígenas de esta tierra.

Vietnamese: Đôi khi được gọi là “Bánh mì thịt của người Mỹ bản địa”, poyha chỉ tương tự như bánh mì thịt ở hình dạng của nó. Theo truyền thống được làm bằng thịt nai, hươu là nguồn thực phẩm chính cũng cung cấp cho người Mỹ bản địa quần áo và các công cụ như đầu mũi tên và dao làm từ gạc hươu. Bò rừng và gà tây hoang dã cũng là loại thịt xay truyền thống trong món thịt và bột ngô này cùng với trái cây hoặc quả mọng. Bí, cải xoăn và táo cũng có trong thực đơn của tối nay và là những món ăn chính của người dân bản địa vùng đất này.

Khmer: ជួនកាលគេហៅថា “សាច់ដំុអាមេរិចកាំង” poyha គឺស្រដៀងទៅនឹងសាច់អាំងនៅក្នុងរូបរាងរបស់វា។ ជាប្រពៃណីដែលផលិតដោយសាច់សត្វ សត្វក្តាន់គឺជាប្រភពអាហារសំខាន់ដែលផ្តល់ឱ្យជនជាតិអាមេរិកដើមកំណើតនូវសម្លៀកបំពាក់ និងឧបករណ៍ដូចជាក្បាលព្រួញ និងកាំបិតដែលផលិតពីសត្វក្តាន់។ ប៊ីសុន និងទួរគីព្រៃក៏ជាសាច់ដីបែបប្រពៃណីនៅក្នុងអាហារពោត និងសាច់នេះ រួមជាមួយនឹងផ្លែឈើ ឬផ្លែប៊ឺរី។ Squash ខាត់ណា និងផ្លែប៉ោមក៏មាននៅក្នុងបញ្ជីមុខម្ហូបយប់នេះផងដែរ ហើយជាអាហារសំខាន់របស់ជនជាតិដើមភាគតិចនៃទឹកដីនេះ។

Seating is limited, reservations required – contact Charles at charles@spseniors.org, or call him at 509-540-8593

You must be fully vaccinated, including at least one booster shot, and you must show proof of your vaccination.

Details

Date:
November 7
Time:
5:00 PM - 6:00 PM

Organizer

SP Senior Center

Venue

South Park Neighborhood Center
8201 10th Ave S, #4
Seattle, WA 98108 United States
+ Google Map
Phone:
206-767-2544

Comments are closed.